Roeien met de riemen die er zijn

We hebben een beetje beter beeld gekregen van de situatie ter plaatse na een half uur Skypen met Ranjit & Sarah, leiders van de lokale kerk in Kathmandu. Momenteel verblijven zijn in het huis met 6 gezinnen. All 4 One heeft gezorgd voor een aardbevingsbestendig fundament bij de bouw van het huis voor opvang van straatjongens: dit blijkt nu een goede zet. Het staat letterlijk als een huis en de waterbron op het terrein is een welkome bron van zegen nu water aanvoer zo moeizaam op gang komt.

Er heerst veel frustratie onder de Nepalezen. De chaotische infrastructuur en gebrekkige coördinatie tussen lokale en internationale hulp schept een ieder-voor-zich klimaat. De lokale kerk probeert hier op in te springen, maar kampt ook met gebrekkige middelen. We hopen hier met onze actie tenminste een verschil in te kunnen maken.

Verder maakt iedereen er momenteel maar het beste van. Velen hebben huis en haard verloren en zijn alles kwijt. Toch overheerst dankbaarheid dat ze in leven zijn.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord