Geef me er 5!

Een oude actie in een nieuw jasje

In samenwerking met vertaalbureau Capital to Capital heeft All4One de in het verleden gebruikte ‘Geef me er 5!’ actie in een nieuw jasje gestoken. Sponsors konden tijdens de eerste twee weken van november met een klusje van een paar minuten €5 aan sponsorgeld verdienen en Capital to Capital verdubbelde het opgehaalde bedrag. Een echte High Five dus!

Met in totaal 10 deelnemers is er een totaalbedrag van €100 voor All4One opgehaald. Dit project werd op kleine schaal uitgerold om te zien of er op dit moment animo is voor dergelijke sponsormogelijkheden.

De opbouwende feedback van de deelnemers en de aanpak van actie worden meegenomen om bij een volgende mogelijkheid nog meer geïnteresseerden te betrekken bij ‘Geef me er 5!’. Eén van de speerpunten die naar voren kwam is dat er behoefte is aan een duidelijke lijn voor dergelijke communicatie en we daar een vast design voor zouden willen. Weet of ken jij iemand die All4One daarbij zou kunnen helpen, dan horen we het graag!

Herbouw Dhading in volle gang!

Boekopbrengst voor All 4 One!

In overleg met Gideon Boeken heeft de auteur van het boek Leven om te Geven besloten om de opbrengst van de verkoop aan Stichting All 4 One te doneren.

Leven om te Geven is een boek over rentmeesterschap en de zegen van het geven aan anderen. Het kan hier worden besteld.

Start herbouw weeshuis Dhading

De kosten zijn inmiddels berekend. En daarmee begint de herbouw van het weeshuis van Dhading dat door de aardbeving werd getroffen.  Missie ‘@Home in Dhading‘ kan van start!

Bouw je mee?

Herbouw weeshuis van Dhading

Nu de naschokken zijn opgehouden en mensen hun dagelijkse leven weer proberen op te pakken, is het nog steeds puinruimen na de aardbeving. Ook onze Man Tamang uit Dhading heeft hier mee te maken. Inmiddels verplicht de Nepalese regering om huizen aarbevingsbestendig te herbouwen.

Wij hebben aan Man Tamang gevraagd om te inventariseren wat dit zou kosten voor zijn weeshuis. Wordt vervolgd…

Bericht uit Dhading: ‘ENORM BEDANKT!!!’

Onze vriend Man Tamang reageerde vanuit de regio Dhading. En bedankt ons hartelijk voor de bijdrage die niet alleen hem, zijn familie, de weeskinderen en gemeenteleden hielp met voedsel en (tijdelijk) onderdak in tenten; ook de hoger gelegen regio Maidi die ernstig werd getroffen kon worden voorzien van 100 zakken rijst voor de slachtoffers.

Aan iedereen die meehielp: namens Man en de inwoners van Dhading district: HEEL HARTELIJK BEDANKT VOOR JULLIE LIEFDEVOLLE GAVEN!

Team All 4 One

Rust zacht Jonah/Kumar…

Tot ons grote verdriet moeten we mededelen dat toch een van onze jongens die opgroeide in het huis voor straatjongens is overleden.

Jonah (Kumar) was de grinnikende en ondeugende lieveling van ons allen.
Helaas heeft hij het niet overleefd.

Rust zacht in Gods nabijheid broertje.

Lees HIER meer over Jonah.

Bericht van het weeshuis in Dhading

Lieve broer,

Heel erg bedankt voor jullie mail en gebed. Dank je dat jullie naast ons staan in deze enorm moeilijke situatie.

Mijn oude huis is compleet verwoest vanaf het fundament, maar het weeshuis heeft enkel wat scheuren. Al onze familie en gemeenteleden zijn veilig.

We leven op dit moment in een tent. We kunnen de lage frequenties van de aardbeving tot op dit moment nog voelen. De situatie in ons gebied is miserabel. De ziekenhuizen liggen vol met patiënten, maar medicijnen ontbreken. De slachtoffers in ver afgelegen gebieden hebben te maken met het probleem dat er geen voldoende voedsel is. Veel slachtoffers ontbreekt het aan hulp als voedsel, een tent, kleding en vele andere dingen. Vanwege corruptie, komt de hulp niet bij de slachtoffers aan die wordt geboden uit verschillende landen door interationale en nationale organisaties, clubs en instanties.

Omdat de meeste mensen onder dezelfde tent slapen, bestaat de kans dat griep zich snel verspreid. Daarnaast missen we zuiver drinkwater wat diaree en andere ziekten tot gevolg heeft.

Alsjeblieft, herinner ons, de slachtoffers en ons land in jullie dagelijkse gebeden.

God zegene je,

Man

Roeien met de riemen die er zijn

We hebben een beetje beter beeld gekregen van de situatie ter plaatse na een half uur Skypen met Ranjit & Sarah, leiders van de lokale kerk in Kathmandu. Momenteel verblijven zijn in het huis met 6 gezinnen. All 4 One heeft gezorgd voor een aardbevingsbestendig fundament bij de bouw van het huis voor opvang van straatjongens: dit blijkt nu een goede zet. Het staat letterlijk als een huis en de waterbron op het terrein is een welkome bron van zegen nu water aanvoer zo moeizaam op gang komt.

Er heerst veel frustratie onder de Nepalezen. De chaotische infrastructuur en gebrekkige coördinatie tussen lokale en internationale hulp schept een ieder-voor-zich klimaat. De lokale kerk probeert hier op in te springen, maar kampt ook met gebrekkige middelen. We hopen hier met onze actie tenminste een verschil in te kunnen maken.

Verder maakt iedereen er momenteel maar het beste van. Velen hebben huis en haard verloren en zijn alles kwijt. Toch overheerst dankbaarheid dat ze in leven zijn.

GOED NIEUWS UIT NEPAL!

We zijn weer een dag verder en de toestand in Nepal is nog niet verbeterd wat omstandigheden betreft. Toch is er goed nieuws!

We hadden net Man Bdr. Tamangs vrouw aan de telefoon en zij wist te vertellen dat zij, haar man en familie veilig zijn en dat geldt ook voor alle kinderen uit het weeshuis in Dhading. Wel is er veel schade en eveneens gewonden in hun woonplaats. Zij zullen ons zo snel mogelijk berichten wat de status is.

Ook zijn we opnieuw in contact gekomen met Ankit, een van de mensen van Living Church gemeenschap in Kathmandu en hij wist te melden dat er al 24  geen naschokken zijn geweest. Desondanks slaapt 80% van de bevolking nog steeds buiten en bevoorrading van basis goederen als drinkwater en voedsel is marginaal tot niet op gang.

Gebed blijft dus nog steeds gewenst.

We hebben nog niets hebben vernomen is Pastor Ramesh uit Lamasangu, een dorp aan de weg richting China, dichter naar Everest toe. We houden jullie op de hoogte.

Team All 4 One