Missie: Transforming Media

God’s verlangen om mensen in hopeloze situaties recht te doen.
Hoop, door film, naar de hele wereld toe!

Doel

Het doel van Transforming Media is door films een transformatie te kunnen inzetten die mensenlevens verandert.

Andre & Christina hebben een specifiek verlangen om zo’n verandering te brengen in situaties van onrecht, zoals de kindermoorden in de indianenstammen van Brazilië of de kinderhandel in Nepal en India, de slavenhandel in Azië, voorlichting over abortus en de impact daarvan, etc. Film is hun expertise en een krachtig middel dat zij hiertoe aanzetten.

Transformatie door media

Door het maken van films in de taal van mensen die in dergelijke hopeloze situaties leven, kunnen zij direct worden bereikt. En hopelijk kan zodanig worden voorkomen dat hen onrecht gaat overkomen.

Transformation Media maakt films die hen informatie en inzicht geven en creëert daardoor de mogelijkheid om andere keuzes te maken: een transformatie van beneden af.

Samenwerking

“Wij werken samen met (christelijke) organisaties die lange termijn projecten in een specifieke regio hebben. Zij helpen ons om de juiste informatie in de film te verwerken en verspreiden de films als ze af zijn. Door deze samenwerking komen de films direct bij de mensen terecht die ze het meest nodig hebben. Ook wordt hen tegelijkertijd ook verdere hulp aangeboden.”

“Dit is de hoop van het Evangelie: levens die kunnen veranderen. Daarbij geloven wij dat uiteindelijk de totale boodschap van het Evangelie de grootste transformatie zal bewerken in levens van mensen!”

Het team van Transformation Media

Bio: Andre

Andre werkt al sinds zijn 15e met videoproductie in Brazilie. Na zijn opleiding in Marketing en Media, en werk bij TV en film ging hij in 2000 lesgeven op de universiteit over filmproductie. In 2006 besloot hij fulltime zijn kennis en ervaring in te zetten om mensen te helpen die in situaties van onrecht leven door het maken van films.

Andre is de creatieve kracht: hij heeft het visuele idee, de fotografie en de editing skills.

“Als ik mensen in nood zie, dan is mijn verlangen om dit zichtbaar te maken, zodat ze hoop kunnen krijgen dat verandering mogelijk is.” — Andre

Bio: Christina

Christina werkt sinds 1991 al fulltime in de non-profit sector. Twintig jaar lang was zij actief in Brazilie met straatkinderen, in sloppenwijken, gaf trainingen en pionierde vele nieuwe initiatieven. Sinds ze met Andre is getrouwd, ontdekte ze hoe haar gaven op het gebied van onderzoek, pionieren en bestrijden van onrecht kunnen worden toegepast in het maken van films.

Haar taken in Transforming Media zijn script research en het coachen van de filmproducties. Daarnaast is zij actief in het schrijven en het opzetten van nieuwe trainingscentra.

“Wat mij aantrekt in media is dat ik nog steeds een op een contact heb met mensen maar dat het eindproduct als film, duizenden mensen bereikt.” — Christina

Het nieuwste project

Film over kinderhandel van Nepal naar India

Lopende projekten: Andre is de producer van een film over de kinderhandel van Nepal naar India. Dit zal een bioscoop film zijn, gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Door deze film hopen wij meer kennis te verspreiden over de kinderhandel, maar vooral ook de strijd tussen egoisme en vergeving in beeld te brengen. We werken samen met verschillende organisaties in Brazilie, Verenigde Staten, Nepal en India om deze film te maken. Het is een project in geloof; voor de financien, het juiste team, etc.

Producties

Enkele films van Transforming Media zijn te zien op www.vimeo.com/forlife

(Niet alle films kunnen publiek worden vertoond vanwege veiligheids redenen).

Een impressie van het werk van Transforming Media:

Hakani – Levend begraven

Het verhaal van Hakani, een indianenmeisje, dat levend werd begraven.

Dit is een docudrama dat verteld hoe zij overleefde, en waarom kindermoorden nog steeds gebruikelijk zijn in vele indianenstammen in Brazilie.

Trafficked

This video documentary was made for the Nepalese people, in their own language. It is shown in schools and villages in Nepal.

We hope to break the taboo and ignorance around child trafficking with this video and so prevent girls from being trafficked.

Your Choice, My Future

Dit is een korte, fictieve drama waarin vier levensverhalen worden geschetst met overlappende elementen, bedoeld om mensen aan het denken te zetten over hoe onze keuzes andere levens beïnvloeden.

Toekomstvisie

Bouw van Training & Media Centra

Tegelijkertijd willen wij ook onze kennis en films vermenigvuldigen. Wij zijn bezig met het opzetten van training en media centra in de landen waar wij nu films maken.

Het idee is om plaatselijke mensen te trainen en hen voorzien van apparatuur zodat zij zelf ook films kunnen maken voor hun eigen cultuur. We werken hiervoor opnieuw met plaatselijke organisaties die daar al lange tijd werken.

Dit project is in de beginfase; de contacten zijn er, maar nu moeten we een media netwerk gaan opzetten van mensen die bereid zijn om les te geven op deze locaties en in de apparatuur willen voorzien.

Als jij deze expertise hebt en de bereidheid hebt om deze te delen, neem dan contact met ons op via: transforming-media@all4one.nl

Klik hier voor sponsoring van dit project

o.v.v. ‘Missie Transforming Media’